Het Buitenkantoor op Outdoor Office Day

Op 16 juni 2022 was het internationale Outdoor Office Day, al 4 jaar een wereldwijd succes en het initiatief van de Nederlandse organisatie Nature Desks. Voor het derde jaar deed Het Buitenkantoor van Den Haag mee. Dit jaar niet in het Westbroekpark, maar in en om het Haagse Bos. En in samenwerking met Alles is Gezondheid, FM Haaglanden, Nature Desks, Rijksprogramma Hybride Werken en Staatsbosbeheer. Een waardevolle nieuwe samenwerking waarmee we gaan verkennen hoe we het buiten werken op een meer structurele wijze kunnen faciliteren.

Dit laagdrempelige evenement bestond uit een ongeveer 60 werkplekken verspreid over het gebied en een informatiepunt aan het begin van de Koekamplaan. Bij het Paviljoen Malieveld was en ben je welkom voor consumpties en het toilet. En op Outdoor Office Day kon je ook bij VNO-NCW en Unicef naar het toilet. Ideaal, want deze kantoren liggen direct naast twee ingangen van het Haagse bos.

150 medewerkers van ongeveer 15 omliggende organisaties kwamen op Outdoor Office Day naar het Haagse Bos en de Koekamplaan. Het merendeel kwam met zijn/haar team en had een werkplek gereserveerd. Andere deelnemers verdiepten zich in het verhaal van het Haagse Bos tijdens de wandeling met de boswachter Mark Kras. Of liepen met een wandelcoach van InterCoach langs de kunstwerken rondom het gebied. En weer een andere groep nam deel aan de workshop digitale balans en buiten werken van Work on Balance. In de middag kon je je ook melden voor een blinddate met een onbekende collega.

Voor de individuele deelnemers waren er zitzakken, statafels en buitenkantoortjes (een draagbaar pop-up bureau). Zo kon iedereen een passende werkplek vinden die paste bij het type werk en de behoefte.
En je kon experimenteren met buiten werk foefjes, zoals zonneschermen van Nano Workspace voor je beeldscherm. Praktische zitjes van Sentat die je mee op pad kunt nemen en kunt ophangen naast de uitgang. En zelf een lampje van Bily (met USB kabel) voor in het donker.

Dit jaar was het evenement meer ingericht op samenwerken en ontmoeten. Dit zag je terug in de faciliteiten voor teams, de groepsactiviteiten en de blinddates. Ook het de afwezigheid van WiFi en een stroomvoorziening was een bewuste keuze. Want mobiel internet (met een hotspot) is tegenwoordig sterk genoeg en bovendien heel veilig. En een deel van je werkzaamheden kan heel goed zonder scherm. Het komt je gesprek en je creatieve brein zelfs ten goede.

Wat we wel hebben gemist was de duurzame koffiekar. Die heeft het niet gered, waardoor we op de valreep voor koude dranken zijn gegaan. Volgend jaar met koffiekar dus!

Het jij nog een andere suggestie voor de volgende Outdoor Office Day of de structurele benadering? Laat het hier onder horen en dan delen wij dit met de werkgroep.

Outdoor Office Day Den Haag in de media

West Wordt Wakker op 16-6 vanaf 8:50 uur

 

 

 

 

 

 

Outdoor Office Day 2022

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *