Buiten Gewoon Werken – experiment

Ontstaan van het experiment

Dit experiment is ontstaan op initiatief van de interdepartementale samenwerking Ruimte voor Opgaveteams. Voor een functionele samenwerkruimte in de kantoren, voor de poorten en online. In aanvulling daarop verwelkomde deze samenwerking onze expertise van buitenaf om ook de samenwerkruimte buiten in kaart te brengen. Na een mooie samenwerking rondom Outdoor Office Day in Den Haag kwam dit experiment binnen een paar maanden van de grond, onder begeleiding van Sem Carre. Met design thinking werkten we de probleemstellingen en mogelijke oplossingen stapsgewijs uit, om uiteindelijk een experiment uit te werken.

Uitwerking van het experiment

Het experiment is uitgedacht en uitgewerkt door Ioana Biris, oprichter van Nature Desks en bedenker van Outdoor Office Day, Arjen Witteveen, kunstenaar en meubelmaker en oprichter van AtelierAW en Iris Visser, oprichter van Digitaal in Balans en Het Buitenkantoor. En Martine de Vaan, auteur van Walk your Meeting adviseerde rondom de implementatie van Weeting.

Inmiddels is het experiment op 4 locaties getest en tussentijds geƫvalueerd. Op Outdoor Office Day 13-6-2024 presenteren we de uitkomsten.