Foto: Eva Rietbergen

Het Buitenkantoor Den Haag

Het Buitenkantoor is laagdrempelig toegankelijk op de Koekamp en het Haagse Bos. Met een draagbaar buitenkantoor kun je aan de slag op de Koekamp of op een andere plek. Organisaties kunnen de mobiele werkplek aanschaffen of huren, bijvoorbeeld voor een uitleensysteem bij de receptie. Zo kunnen alle medewerkers die willen op een zelf gekozen moment buiten werken.

Tegenwoordig is Den Haag een bijzondere bron van buitenwerkinspiratie rijker. Want Ernst van Dorp van VNO-NCW toverde in 2023 een standaard vergaderzaal om naar een activerende ruimte waarin de stap naar buiten klein wordt. Deze zaal is te boeken als Creative Lab. En op de pagina van Werken in Beweging lees je over het gedachtegoed achter deze zaal.

En ook het uitleensysteem van Buiten Gewoon Werken wordt in Den Haag breed omarmt. Deze samenwerking van Atelier AW, Nature Desks en Het Buitenkantoor is in 2023 te vinden in het kantoor van Rijnstraat 8 en Prinses Beatrixlaan 512.

De Buitenkantoortas

Een Buitenkantoortas bestaat uit een lokale plattegrond met instructie, een Notadesk-bureau, een uitwisbaar notitieblok en bijhorende stiften. De producten van Notadesk en Bambook zijn verenigd en verrijkt met een ingegraveerde plattegrond van het Haagse Bos en de Koekamplaan. Er is ook een universele versie met alleen het logo van het Buitenkantoor erop verwerkt.

Zo een draagbaar buitenkantoor kun je op maat laten samenstellen en faciliteert zowel staand als zittend als lopend werken. Er zijn versies met bijpassende rugtas óf met een simpel draagsysteem. Het ministerie van Economische Zaken was de eerste organisatie die de buitenkantoortas implementeerde. Lees hier hoe dat ontstond.

Benieuwd naar de details en mogelijkheden? Plan dan hier een kennismakingsgesprek.

Het Buitenkantoormeubel kent twee versies en twee edities

Het ene meubel staat zelfstandig op een tripod en heet ‘de bosruiter’. Het andere meubel bevestig je aan een boom en heet ‘de boomklever’.

Dit is het nieuwe ontwerp van de lokale editie van de Buitenkantoortas
De universele versie komt met het logo van het Buitenkantoor er in gelaserd. Dit logo is ontworpen door twee studenten van de Koninklijke Academie van de Beeldende Kunst, namelijk: Renata Sidorenko en Robin Wielink

3 gedachten over “Het Buitenkantoor van Den Haag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *