Outdoor Office Day 2023

Foto: Wilmar Dik

Op 15 juni 2023 was het internationale Outdoor Office Day, al 5 jaar een wereldwijd succes en het initiatief van de Nederlandse organisatie Nature Desks. Voor het vierde jaar deed Het Buitenkantoor mee vanuit Den Haag. En dit jaar zorgde het Rijksbrede programma Grenzeloos Samenwerken voor het Haagse evenement waaraan in totaal 20 organisaties een bijdrage leverden. Elke organisatie leverde een zelf gekozen bijdrage. De één bekostigde de werkplekken, de ander een aantal workshops. En weer andere partijen faciliteerden de stroomvoorziening, het sanitair of andere faciliteiten. Bijvoorbeeld VNO-NCW en Staatsbosbeheer reserveerden een vergaderzaal als uitvalbasis in het geval van slecht weer. Gelukkig hadden we geen uitvalbasis nodig.

Met Grenzeloos Samenwerken als partner kon het evenement dit jaar doorgroeien naar 90 werkplekken, 8 workshops en 20 professionele blind-dates. Tot op de dag voor het evenement kwamen de aanmeldingen voor de werkplekken en programmaonderdelen binnen. Veel van deze aanmelders kenden het initiatief nog niet en waren blij dat ze op de valreep nog een plekje konden reserveren voor zichzelf en hun collega’s.

Het thema van dit jaar was verbinding. Verbinding met je collega’s, onbekenden en je omgeving. En zo zag het er die dag uit: