Foto: Eva Rietbergen

<< Terug

Voorbeelden van Workshops

Op maat is van alles mogelijk zolang de vraag betrekking heeft tot digitaal welzijn. De volgende voorbeelden geven een indruk van wat er zoal mogelijk is. De workshops kunnen online of in persoon aangeboden worden. En in de buitenlucht. De buitenlucht geeft een extra dimensie aan een workshop en stimuleert de creativiteit en het oplossend vermogen. Daarbij geeft buiten de ruimte voor actieve werkvormen, zoals een weeting (wandelend overleg) of een volledige walkshop (wandelende workshop). Meer weten? Neem direct contact op of plan zelf een afspraak.

Workshop Digitale Organisatiecultuur

Wanneer je onderdeel bent van een cultuur dan pas je je aan die cultuur aan. Dat is handig voor jezelf en voor je omgeving. Dit aanpassingsvermogen stelt ons in staat om samen te werken en helpt ons aan waardering. En dat levert veel op. Echter, ons aanpassingsvermogen zorgt er ook voor dat we dingen doen, omdat anderen dat ook doen. Ook wanneer het niet goed voor ons is. In deze workshop gaan we op zoek naar een (nog) gezondere organisatiecultuur. We verkennen welke (digitale) gewoonten ons vooruit helpen en wat ons tegenwerkt. Met bewustwording zien we beperkende gewoonten die dagelijks onopgemerkt de norm bepalen.

Workshop Bereikbaarheidsbeleid Ontwerpen

In vrijwel elke organisatiecultuur vind je digitale gewoonten waar mensen last van hebben. Denk aan onnodig CC’en, werkberichten in privétijd, bereikbaar zijn op de vrije dag of zelfs in de vakantie. De meerderheid van de medewerkers heeft behoefte aan meer (digitale) balans. Ook de medewerkers die niet zoeken naar deze balans hebben baat bij een bereikbaarheidsbeleid. Met duidelijkheid over wat we van elkaar willen en mogen verwachten ontstaat harmonie. Zo ontstaat een gedeelde norm waarin medewerkers aangemoedigd om elkaars privétijd te respecteren. Belangrijk, want met afschakelen in privétijd laad je op en zo blijf je gezond. In deze workshop kom je met jouw team tot passende afspraken voor jullie werkcontext.

Workshop Creativiteit Opwekken

Iedereen heeft een creatief brein. Het aanboren van onze creativiteit gaat bij sommigen van zelf. Bij de meesten vraagt het om wat randvoorwaarden. Dat stress funest is voor ons creatieve brein is wel bekend. Wat minder bekend is is hoe je creativiteit opwekt. In deze workshop ervaren we hoe je (digitaalbewust) je creativiteit opwekt en welke randvoorwaarden je kunt scheppen in jouw werk.

Workshop Werken met Afleiding

Concentratie is een schaarse vaardigheid, maar gelukkig kunnen we ons concentratievermogen trainen. Afleiding doet afbreuk aan ons concentratievermogen. De incidentele afleiding kunnen we niet beïnvloeden en schaadt ons concentratievermogen op de lange termijn ook niet. Het is de structurele afleiding die ons concentratievermogen afbreekt. Want structurele afleiding zorgt er voor dat wij onbewust rekening houden met inkomende afleiding. Daarom checken we onze toestellen ook zonder inkomende notificatie. En daarom denken we soms ook onterecht dat we ons toestel horen of voelen trillen. Deze vorm van afleiding kunnen we afleren met een paar simpele veranderingen. De workshop staan in het teken van die veranderingen.

Workshop Gezond (thuis)werken

Hoe zorg je thuis voor je lichaamshouding, voldoende beweging en regelmatig pauze van je scherm? Er zijn veel tips te vinden en de meeste tips gaan over pauzemomentjes. In deze workshop leer je hoe je ook tijdens het werk voor jezelf kunt zorgen. Met bijvoorbeeld het organiseren van weetings (wandelende overleggen = walking meetings) in plaatst van videobellend overleggen. Of met simpele bureauyogahoudingen die je ongemerkt kunt doen terwijl je achter de computer zit of staat.