Foto: Eva Rietbergen

« Terug

Organisatie

Iris Visser geeft sinds 2020 trainingen en workshops over digitale balans en over buiten werken. Hieronder legt ze uit wat haar beweegt:

Achtergrond

Sinds mijn werkzaamheden voor de Rijksoverheid woon ik met plezier in Den Haag, Scheveningen. Bij het COA werkte ik als projectadviseur en intercultureel trainer. Hierdoor heb ik de nodige ervaring in het begeleiden van mensen met uiteenlopende achtergronden. Wat mij door de jaren heen het meest is gaan fascineren zijn subculturen en organisatieculturen.

Mijn achtergrond is gevarieerd, van cultureel antropologisch onderzoeker, beleidsmedewerker en projectadviseur tot trainer en yogadocent. Deze verschillende interesses en ervaringen komen samen in de aanpak van Digitaal in Balans. Met kwalitatief contact, in groepsverband en over persoonlijke ontwikkeling. Dat is de rode draad. Meer details en mijn CV vind je op Linked-In.

Mijn droom

Mijn werkdroom is binnen verschillende organisatieculturen samen met medewerkers stilstaan bij gewoonten. En zo toewerken naar verbetering in de kwaliteit van werken en leven. Dit werkt vanuit bewustzijn van de organisatiecultuur, bewustzijn van de digitale gewoonten en de effecten daarvan op ons werk en privéleven.

In mijn privéleven werk ik aan een fijne balans te tussen binnen en buiten leven. En tussen betekenisvol werk en van het leven genieten met familie en vrienden.

Ontwikkeling

De afgelopen jaren heb ik vrienden met burn-out ervaringen hun leven drastisch zien veranderen. Dit bewoog mij om te verkennen of en hoe je burn-out kunt voorkomen. 2019 stond in het teken van reflectie, reizen, leren en wandelen. Ik liep de levensverrijkende route van de camino naar Santiago en ontdekte de kracht van rust en reflectie en de werking van natuur.

In dat jaar ontdekte ik waar ik energie van krijg en wat het verschil is tussen mijn vaardigheden en talenten. Van wat ik kan naar wat mij doet opleven. Ik kan bijvoorbeeld yogalessen en meditaties begeleiden, maar ik leef op bij levendige interactie. En ik kan bestaande trainingen geven, maar ik leef op bij maatwerk creëren. Daarnaast ontdekte ik hoe de natuur, yoga, meditatie en bewustzijn beoefenen voelbaar en aantoonbaar effectief zijn. Wat mij fascineert zijn de wetenschappelijke onderzoeken met hersenscans van deze effecten.

Terug van weg geweest pak ik het trainersvak weer op. Nu met nieuwe kennis en voor een nieuwe doelgroep. In de opleiding digitaal bewustzijn leerde ik over de effecten van onze digitale activiteiten op ons brein en op ons gedrag. Deze kennis deel ik met medewerkers die voor hun werk afhankelijk zijn van digitale middelen. Zodat ze met bewustzijn de regie weer terugkrijgen over hun digitale activiteiten.

Tijdens de opleiding bewoog ik zelf van continu verbonden naar digitaal in balans. Daarin vind ik de rust, focus en creativiteit. En die combinatie beweegt mij tot de inhoud van de trainingen en workshops.