Op 13 juni is het wereldwijd Outdoor Office Day met als thema Ontmoeting en Verbinding. In het Haagse Bos vind je die dag een proeverij van alle verschillende manieren waarop je je werk mee naar buiten kunt nemen. Samen of alleen en op afwisselende werkwijzen.

Het evenement is gratis en voor iedereen toegankelijk. We faciliteren een inspirerend programma met wandelworkshops en ontmoetingen. En ook een paar werkplekken, maar vooral een hoop bewegelijke bijeenkomsten in de vorm van wandelmeetings. En wil je weten hoe je zelf een groep collega’s mee naar buiten kunt nemen? We kijken graag met je mee naar de agenda van jouw bijeenkomst en kunnen deze in samenspraak gemakkelijk ombuigen naar een buitenoverleg. Meer weten? Kom in contact.


Wat kun je sowieso doen?

Leen een buitenbureau

De hele dag | Walther Boerweide

De buitenkantoortassen bieden 2 soorten buitenbureau’s. Één voor aan een boom, genaamd de boomklever, en de bosruiter van de foto. Op 13 juni kun je in het Haagse Bos bij de Walther Boerweide een buitenkantoortas lenen om op een plek naar keuze aan het werk te gaan. Het buitenbureau heeft ook een whiteboard voor het uitwerken of uitdenken van ideeën, samen of alleen.
Reserveren is niet nodig.
Koffie in het bos

De hele dag | Bankenkring

Een buitenkantoor kan niet bestaan zonder koffie. Vorig jaar was de koffiekar van Coffee on Wheels een druk bezochte attractie. Dus ook dit jaar verzorgen Mark en Kim de koffie weer. Je kunt je eigen beker meenemen of een beker lenen en weer terugbrengen. Want Outdoor Office Day is zo goed als afvalvrij, zodat we onze voetafdruk zo klein mogelijk houden en er geen zwerfafval in het Haagse Bos terecht komt. Wil je lunchen? Reserveer dan zelf bij Paviljoen Malieveld.
Loop een route

Startpunt: de Plint

Haal op een willekeuring moment de routekaart op bij de Plint (Zwarte Weg 54 – de ingang zit naast de fietsenstalling van de JuBi-torens) en doorloop één van de routes samen of alleen.
Je kunt kiezen uit: weetingroutes, een route door de rivierenbuurt en een inspiratieroute met vragen en opdrachten onderweg.


Wat staat er op het programma op 13 juni?

Faciliteer je teamoverleg buiten

vanaf 8.30 uur | Bankenkring

Zelfstand of met begeleiding

Je kunt jouw overleg op elke dag mee naar buiten nemen, en op 13 juni natuurlijk helemaal. In het Haagse Bos vind je die dag een aantal extra faciliteiten. En we kunnen vooraf met je meedenken over je route, je werkwijze en eventueel ook zitgelegenheid.
Neem contact op met Iris voor hulp bij het vormgeven van je programma en de beschikbaarheid van de faciliteiten.
Ga op professionele blind date

ieder uur | startpunt: de Plint

met een onbekende

Een diepgaand gesprek met een onbekende ander, dát verrijkt je blik op je werk of zelfs het leven. Bij het startpunt, de Plint, krijg je een route mee en als je wilt ook een startvraag.

Het weetingpoint voor deze blind date is bij de Plint (Zwarte Weg 54 – de ingang zit naast de fietsenstalling van de JuBi-torens).
Coachingsgesprek en spiegelwandeling

11:00-11:45 uur| Startpunt: Bankenkring

met Anne-Marie Stoffer van Stoffer Coaching

De natuur als spiegel gebruiken? Anne-Marie laat je zien hoe je dat kunt doen tijdens een coaching gesprek. In een 1-op-1 gesprek vraagt Anne-Marie jou welk vraagstuk je mee op pad wil nemen. En gaandeweg diepen jullie dat uit. Want met goede vragen kom je al snel dicht bij jouw eigen antwoorden.
Aandacht-experiment en wandelworkshop

9.30-10.45 uur | Startpunt: Bankenkring

met Michelle Verheij van Mindful Rijk.

Michelle neemt jou mee door het Haagse Bos voor een aandacht-experiment. Gaandeweg speel je met verschillende manieren van aandacht besteden: aan de natuur om je heen, jezelf, en je gesprekspartner(s). En je gaat met elkaar in gesprek over de thema’s aandacht, aandacht verdelen en afschakelen. Na afloop van deze avontuurlijke ervaringswandeling kun je bewuster kiezen met welke aandacht jij de natuur in gaat.
Ga in gesprek over samenleven met de natuur

11.00-12.15 uur | Startpunt: Ingang Haagse Bos

een wandelmeeting onder leiding van boswachter Mark Kras

Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het Haagse Bos. Voor alle natuur en de paden. De gezondheid van de bomen, het welbevinden van de dieren en het gedrag van de bezoekers houdt de medewerkers van Staatsbosbeheer dagelijks bezig. Met menig interventie als gevolg. Maar zou je de natuur ook haar gang kunnen laten gaan? Daar ga je als deelnemer als wandelend over in gesprek.
Maak een tijdreis door het Haagse Bos

VOL | Startpunt: Ingang Haagse Bos

met Rudi van Venetië, excursieleider bij Staatsbosbeheer

Wandel mee met deze gids van Staatsbosbeheer door het Haagse Bos en maak een reis door de tijd. Kom te weten wat Napoleon in het bos zag, wat Casanova hier deed en hoe Willem van Oranje tot op de dag van vandaag het bos beschermt. Krijg inzicht in het huidige bosbeheer en welke rol de Tweede Wereldoorlog hierin speelt.
Walkshop: Natuurrechten & Klimaat

13.00-14.15 uur Startpunt: Ingang Haagse Bos

met Peter Akkerman – projectleider van de nationale kilmaatweek (11-16 november)

Ga met Peter Akkerman op pad in het Haagse Bos en leer over de geschiedenis van het Haagse bos, haar ecosystemen en de rechten van de natuur. Tijdens de wandeling is er ook ruimte om het gesprek te voeren over de uitdagingen rond klimaat, milieu en biodiversiteit. Een mooi opstapje naar de Nationale Klimaatweek in november.
Ontwerp jouw bewegelijke werkdag

14.30-15.30 uur | Walther Boerweide

met de werkgroep Maak werk van minder zitten van de Beweegalliantie

Een werkdag met voldoende beweegmomenten, kan dat met een zittend beroep? Dat te veel zitten schadelijk is weten we wel, maar hoe breng je dan voldoende beweging in je werk? De werkgroep Maak werk van minder zitten neemt jou mee in hun visie en praktische insteek. Tijdens deze sessie maak je kennis met wat een werkdag bewegelijk genoeg maakt en hoe je dat kunt inbouwen in jouw werkdag, thuis of op kantoor.
Proeverij digitale balans en buiten werken

15.45-16.45 uur | Walther Boerweide

met Iris Visser van Digitaal in Balans/Het Buitenkantoor

Binnen kom je snel aan veel schermtijd. En omdat buiten werken uitnodigt tot schermvrij werken is het het ideale middel voor meer digitale balans in je werkdag. In deze sessie maak je kennis met alle manieren waarop je buiten kunt werken, alleen of met collega’s. Hoe je buiten aan het werk gaat hangt af van wat je te doen hebt en van je eigen voorkeur. Kom langs, ervaar de mogelijkheden en verken wat past bij jouw werkzaamheden.

Wil je een plek reserveren voor 13 juni?

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Je kunt jouw overleg op elke dag mee naar buiten nemen, en op 13 juni natuurlijk helemaal. In het Haagse Bos vind je die dag een aantal extra faciliteiten. En we kunnen vooraf met je meedenken over je route, je werkwijze en eventueel ook zitgelegenheid. N.a.v. dit formulier nemen we contact met jou op voor hulp bij het vormgeven van je programma en de beschikbaarheid van de faciliteiten.
Een diepgaand gesprek met een onbekende ander, dát verrijkt je blik op je werk of zelfs het leven. Bij het startpunt, de Plint, krijg je een route mee en als je wilt ook een startvraag. Het weetingpoint voor deze blind date is bij de Plint (Zwarte Weg 54 – de ingang zit naast de fietsenstalling van de JuBi-torens).
De natuur als spiegel gebruiken? Anne-Marie Stoffer laat je zien hoe je dat kunt doen tijdens een coaching gesprek. In een 1-op-1 gesprek vraagt Anne-Marie jou welk vraagstuk je mee op pad wil nemen. En gaandeweg diepen jullie dat uit. Want met goede vragen kom je al snel dicht bij jouw eigen antwoorden.
Aandacht-experiment en wandelworkshop | Startpunt: Bankenkring
Michelle Verheij van Mindful Rijk neemt jou mee door het Haagse Bos voor een aandacht-experiment. Gaandeweg speel je met verschillende manieren van aandacht besteden: aan de natuur om je heen, jezelf, en je gesprekspartner(s). En je gaat met elkaar in gesprek over de thema’s aandacht, aandacht verdelen en afschakelen. Na afloop van deze avontuurlijke ervaringswandeling kun je bewuster kiezen met welke aandacht jij de natuur in gaat.
In gesprek met de boswachter over samenleven met de natuur | Startpunt: Ingang Haagse Bos
Staatsbosbeheer is verantwoordelijk voor het Haagse Bos. Voor alle natuur en de paden. De gezondheid van de bomen, het welbevinden van de dieren en het gedrag van de bezoekers houdt de medewerkers van Staatsbosbeheer dagelijks bezig. Met menig interventie als gevolg. Maar zou je de natuur ook haar gang kunnen laten gaan? Daar ga je als deelnemer als wandelend over in gesprek.
VOL – wachtlijst: Tijdreis door het Haagse Bos | Startpunt: Ingang Haagse Bos
Wandel mee met deze gids van Staatsbosbeheer door het Haagse Bos en maak een reis door de tijd. Kom te weten wat Napoleon in het bos zag, wat Casanova hier deed en hoe Willem van Oranje tot op de dag van vandaag het bos beschermt. Krijg inzicht in het huidige bosbeheer en welke rol de Tweede Wereldoorlog hierin speelt.
Wandelworkshop Natuurrechten & Klimaat | Startpunt: Ingang Haagse Bos
Ga met Peter Akkerman op pad in het Haagse Bos en leer over de geschiedenis van het Haagse bos, haar ecosystemen en de rechten van de natuur. Tijdens de wandeling is er ook ruimte om het gesprek te voeren over de uitdagingen rond klimaat, milieu en biodiversiteit. Een mooi opstapje naar de Nationale Klimaatweek in november waar Peter projectleider van is.
Ontwerp jouw bewegelijke werkdag | Walther Boerweide
met de werkgroep Maak werk van minder zitten van de Beweegalliantie Een werkdag met voldoende beweegmomenten, kan dat met een zittend beroep? Dat te veel zitten schadelijk is weten we wel, maar hoe breng je dan voldoende beweging in je werk? De werkgroep Maak werk van minder zitten neemt jou mee in hun visie en praktische insteek. Tijdens deze sessie maak je kennis met wat een werkdag bewegelijk genoeg maakt en hoe je dat kunt inbouwen in jouw werk.
Proeverij Digitale balans en buiten werken | Walther Boerweide
Binnen kom je snel aan veel schermtijd. En omdat buiten werken uitnodigt tot schermvrij werken is het het ideale middel voor meer digitale balans in je werkdag. In deze sessie maak je kennis met alle manieren waarop je buiten kunt werken, alleen of met collega’s. Hoe je buiten aan het werk gaat hangt af van wat je te doen hebt en van je eigen voorkeur. Kom langs, ervaar de mogelijkheden en verken wat past bij jouw werkzaamheden.

Waar start jouw sessie?

Opgavehuis de Plint vind je aan de Zwarte Weg 54 – de ingang zit naast de fietsenstalling van de JuBi-torens van Turfmarkt 147.

De ingang van het Haagse Bos zit naast de Malietoren, de thuisbasis van VNO-NCW.

De Bankenkring (gele stip) is 2 minuten rechtdoor lopen van de ingang van het Haagse Bos en te vinden op Maps

De Walther Boerweide (groene stip) is 5 minuten verder lopen, naast het Klimbos op Maps.



Het is alweer de zesde editie van de internationale Outdoor Office Day, een initiatief van Nature Desks, en we doen voor de vijfde keer mee met een evenement in Den Haag. Voor het derde jaar is dit in samenwerking met een heleboel organisaties rondom het Haagse Bos. Zoals het Rijksbrede programma Grenzeloos Samenwerken, pilot duurzame CAO Rijk, Staatsbosbeheer, VNO-NCW, Alles is Gezondheid, Werken in Beweging, Forum Standaardisatie en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. En met programmaonderdelen door Anne-Marie Stoffer van Stoffer Coaching, Michelle Verweij van Mindful Rijk en Peter Akkerman als projectleider van de Nationale Klimaatweek. Mis jij jouw organisatie in deze lijst? We komen graag met jou in contact.

Dit evenement in Den Haag ontstaat in samenwerking met: