<< Terug

Veel gestelde vragen

Mis je nog een vraag en antwoord? Laat het onder aan de pagina weten.

Programma en werkvormen
Hoe meld ik mij aan voor Outdoor Office Day in Den Haag?

Op www.digitaalinbalans.nl/outdoorofficeday vind je het aanmeldformulier

Waar start mijn programmaonderdeel start?

De Plint, Zwarteweg 54, is het startpunt voor:

 • de professionele blinddates

De ingang van het Haagse Bos is het startpunt voor:

 • 11:00-12:15 uur: In gesprek met de boswachter over samenleven met de natuur
 • 12:00-13:15 uur: De tijdreis door het Haagse Bos
 • 13:00-14.15 uur: Wandelworkshop Natuurrechten & Klimaat

De bankenkring is het (start)punt voor:

 • 8:30-17:00 uur: De koffiekar
 • 9:00-17:00 uur: Het informatiepunt
 • 9:00-17:00 uur: Koekjes en boekjes (minibibliotheek met boeken over buiten werken en de natuur)
 • Teamoverleggen (indien gereserveerd)
 • Wandelcoaching de spiegelwandeling (indien gereserveerd)
 • 9:30-10:45 uur: Aandacht-experiment en wandelworkshop

De Walther Boerweide is het punt voor:

 • 9:00-17:00 uur: Uitleen van buitenkantoortassen
 • 9:00-17:00 uur: Werkplekken voor individuen
 • 14.30-15.30 uur: Ontwerpsessie – Ontwerp jouw bewegelijke werkdag
 • 15:45-16:45 uur: Proeverij digitale balans en buitenwerken

Hoe kan ik zelf iets organiseren?

Je kunt je met een groep aanmelden en gebruik maken van de extra faciliteiten op 13 juni. Maar je kunt ook op eigen houtje het bos in en een plekje vinden bij de bestaande faciliteiten in het bos, zoals bankjes en picknicktafels. De openbare ruimte is van iedereen, dus je kunt natuurlijk ook zonder aanmelding deelnemen en je weg vinden. We houden met het aanbod van gratis koffie alleen rekening met de mensen die zich hebben aangemeld. Dus als je van die faciliteiten gebruikt wilt maken dan verzoeken we je expliciet om je aan te melden. Want als wij niet weten hoeveel mensen er komen kunnen we moeilijker op de vraag inspelen.

Hoe organiseer je een wandelmeeting met een team?

Een weeting in teamverband is een combinatie van wandelwerkvormen in duo’s en plenaire terugkoppelingen. De organisatie van dit evenement kan met jou meedenken over het vormgeven van de werkvormen en de route die je loopt. In het aanmeldformulier kun je aangeven wat je wilt of leg rechtstreeks contact via iris @ digitaalinbalans.nl

Wat kan ik zelf meenemen?

Zonnebrand, flesje water, beker (voor afhaal koffie), een snackje als je lang blijft.

Welke werkzaamheden zijn geschikt voor buiten?

Iets lezen, iets schrijven, iets uitdenken, iets uitwerken, je hoofd leegwandelen, een nieuw idee opdoen, een complex vraagstuk uitdenken, een verbindend gesprek aangaan, een 1-1 overleg wandelend doen, een teambijeenkomst en alles wat je zelf geschikt vindt

Zijn er bestaande weeting-routes om te lopen tijdens mijn vergadering?

Er zijn drie routes in Den Haag ontwikkeld, download de routekaart hier: https://werkeninbeweging.nl/artikel/weetingroutes/

Faciliteiten
Welke faciliteiten zijn er in het Haagse Bos?

In het Haagse bos vind je veel bankjes en een aantal picknicktafels. Bij de Walther Boerweide vind je 2 picknicktafels. In het Haagse Bos aan ”de andere kant” van de Laan van NOI vind je meerdere picknicktafels langs de vijver.

Welke faciliteiten zijn er op 13 juni nog meer in het Haagse Bos?

Bij de Bankenkring vind je tafels voor 10-12 personen. Bij de Walther Boerweide vind je plekken voor individuen of 2-3 personen. We zorgen in de opbouw voor zo veel mogelijk schaduw.

Zijn er toiletten vlakbij het Haagse Bos?

Ja, het Paviljoen Malieveld, de Malietoren (VNO-NCW) en Unicef stellen hun toiletten ter beschikking op 13 juni. De Malietoren zit naast de ingang van het Haagse Bos. Unicef zit aan het bruggetje tegenover de Walther Boerweide.

Is er WiFi beschikbaar?

Jouw mobiele hotspot (instellingen -> netwerk en internet -> hotspot en tethering) is jouw WiFi. Zet je hotspot aan en zie onder de aanknop wat jouw hotspot naam + wachtwoord is. Dit zijn de inloggegevens voor de WiFi. Deze verbinding is beveiligd en dus meer verantwoord dan een openbare WiFi.

Is er koffie?

Jazeker, hele lekkere van Coffee on Wheels en je kunt hier natuurlijk ook thee of wat fris halen. De barrista zet de koffie op aanvraag. En voor grote groepen kunnen we ook kannen koffie en thee verzorgen.

Is er een watertappunt in het Haagse Bos?

Normaal gesproken niet. Er zit wel een watertappunt bij het centraal station. Op 13 juni zorgen we voor een mobiel watertappunt.

Waar kan ik lunchen?

Je kunt zelf je eigen snacks of lunch meenemen. Of je kunt bij Paviljoen Malieveld een tafel reserveren.

Is er stroom?

Normaal gesproken niet. Bij de koffiekar bij de Bankenkring vind je op 13 juni een stroomfaciliteit. We voorzien 1 tafel van stroom, dus je kunt iets komen opladen. De andere tafels zijn zonder stroom. Omdat het evenement is ingericht op schermvrij samenwerken verwachten we dat de behoefte aan stroom beperkt is. We denken aan de voorkant graag met jou mee over hoe jij jouw overleg zonder scherm kunt inrichten, met behulp van de beschikbare faciliteiten. In het aanmeldformulier kun je aangeven wat je wilt of leg rechtstreeks contact via iris @ digitaalinbalans.nl

Hoe zit het met de BHV?

Bij Staatsbosbeheer, Boslaan 12 hangt een AED. En bij de Malietoren ook. Op 13 juni lopen er geen extra BHV’ers rond in het Haagse Bos omdat er geen sprake kan zijn van evacuatie of nooduitgangen. Het is een open terrein waar iedereen zonder barrieres kan komen en gaan. Daarom is er geen BHV-organisatie nodig. Wil je zelf goed voorbereid zijn? Download dan de EHBO app van het Rode Kruis.

Overige vragen
Het regent. En nu?

Een buitje kunnen we trotseren. Als het met 100% zekerheid de hele dag gaat regenen dat zullen we het evenement verzetten. Voor de geplande teamoverleggen van de deelnemers hebben we 2 beschikbare vergaderzalen die we aan kunnen bieden als plan B.

Hoe nodig ik mijn collega's uit?

In je agenda-uitnodiging geef je bij de locatie aan waar je overleg start. Bijvoorbeeld met ‘Startpunt: bankenkring in het Haagse Bos’. Zo zien de collega’s die de uitnodiging niet openen of lezen ook direct dat het overleg niet zoals gebruikelijk op kantoor/online is. In je uitnodigiging kun je allerlei nuttige informatie en tips delen. Zoals: >> de locatie met een link van Google Maps, bijvoorbeeld naar de bankenkring. >> draag comfortabele schoenen want we gaan aan de wandel; >> neem eventueel een waterflesje en zonnebrand mee; >> houd er rekening mee dat de toiletfaciliteiten aan de rand van het Haagse Bos zitten; >> neem eventueel iets mee voor notities. Buiten zie je je laptopscherm niet zo goed, dus een ouderwets notitieboekje werkt prettiger.; >> online aansluiten bij dit overleg is niet wenselijk, omdat het geluid in de open ruimte verdwijnt en een hoog volume niet wenselijk is voor de gemeenschappelijke buitenwerksfeer.
Heb ik een vergunning nodig om buiten te werken op elke andere dag?

Alleen als je een commerciele activiteit aanbied of aanzienlijke veranderingen aanbrengt in de openbare ruimte.

Waar kan ik ideeen of verbeterpunten aandragen?

Suggesties, opmerkingen, idee├źn en andere zaken zijn welkom bij iris @ digitaalinbalans.nl

Waar kan ik op 13 juni terecht met vragen?

Bij de bankenkring vind je op 13 juni een informatiepunt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *