De routes op Outdoor Office Day

Om je werk mee naar buiten te nemen heb je niet veel meer nodig dan een route. Een goede route heeft weinig verkeer, veel natuur of andere bezienswaardigheden en is makkelijk te volgen. Je vindt hier verschillende soorten routes. Routes die bij uitstek geschikt zijn voor jouw wandelmeeting, een route die inspiratie biedt en een route door een interessante buurt.

Inspiratieroute

Doorloop deze inspiratieroute die je op 13 juni de hele dag kunt ophalen bij de Plint of bij de bankenkring in het Haagse Bos. We dagen je uit in verbinding te komen met jezelf en met de natuur waarbij de dimensie van cultuur op verschillende manieren is betrokken. In de vorm van opdrachten en voordrachten op audio over literatuur, filosofie, reflectie en meditatie. Kijk door een andere bril naar het bos en de uitdagingen waar je in je werk of privé mee te maken hebt.
De route duurt 30 tot 50 minuten en is uitgestippeld en opgemaakt in een co-creatie van Maurice Pahladsingh van het Rijksvastgoedbedrijf, Anne-Marie Stoffer van Stoffer Coaching, Esther Blaauw van het Hannah Arendt Podium en Ornella van der Ende van Alles is Gezondheid.

Weetingroutes

Ken je de weetingroutes al? Dit zijn routes voor jouw wandelmeeting. Met zo een route weet je hoelang je onderweg bent, wat je onderweg tegenkomt en hoe je je wandelmeeting daarmee kunt vormgeven. Den Haag heeft weetingroutes in en om het Haagse Bos en door het centrum. Je kunt je routekaartje ophalen bij Opgavehuis de Plint en we kunnen het voor Outdoor Office Day ook naar je opsturen. Interesse? Mail dan het gewenste aantal samen met je postadres.

De weetingroutes zijn gebaseerd op het gedachtegoed van Martine de Vaan, de auteur van Walk your Meeting. In dit handboek voor wandelmeetings vind je alles wat je wat je nodig hebt om je wandelmeeting vorm te geven, ook in groepsverband. Deze weetingroutes worden je aangeboden door:

Rivierenbuurt-route

Maak een historische wandeling door de rivierenbuurt, op de route die door de buurtbewoners is uitgestippeld. Hier vind je alle bezienswaardigheden op een rij. Halverwege de route kom je in de buurt van een prachtige verstopte buurtmoestuin, waar op 13 juni iedereen welkom is. Je vindt daar ook een grote houten tuintafel voor 10 personen. Een idyllische plek om je collega’s mee naar buiten te krijgen. Je vindt de moestuin aan het einde van de groene weg (zonder straatnaam) tegenover de Lauwersstraat.

Bezuidenhout

Op 3 maart 1945 vond in de Haagse wijk het Bezuidenhout een grote ramp plaats. In het licht van de bevrijding werd de wijk per vergissing door de Engelse luchtmacht gebombardeerd. Het plan was de V2-installaties in het Haagse Bos te treffen. Niet deze installaties maar het Bezuidenhout werd in het hart geraakt. Een groot deel van de wijk lag in puin, honderden mensen lieten bijgevolg het leven of raakten gewond en tienduizenden verloren hun huis.

De bewonersorganisatie van het Bezuidenhout vertelt de geschiedenis in een interactieve wandelroute.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *