Routekaarten
Een wandelmeeting (weeting) start met een weetingroute. Weten waar je naartoe loopt en welke punten je onderweg tegenkomt helpt bij het structureren van je overleg. Met een route die een x-aantal minuten duurt weet je waar je aan toe bent en of die route past bij jouw overleg. En door de route te kennen hoef je je gesprek niet te verstoren met links/rechts/rechtdoor keuzemomenten. Je gesprek verloopt daardoor vloeiend en dat maakt jouw overleg of kennismaking een succes.
Je kunt de punten onderweg benutten om structuur te brengen in je overleg. Zo koppel je de bespreekpunten aan de route en dat geeft houvast. Voor een kennismaking of een andersoortig verkennend gesprek heb je die structuur waarschijnlijk niet nodig. Maar wanneer je een aantal agendapunten wilt aflopen dan is een structuur a.d.h.v. jouw route een geschikt anker.
Werken in Beweging
De meest bekende weetingroutes zijn uit de hand van Werken in Beweging. Deze organisatie maakt uitvouwbare kaartjes die je in je zak kunt steken. De lokale weetingroutes zijn weergegeven met 3 markante punten, waaraan je de structuur van je overleg kunt ophangen. De weetingroutes starten bij het kantoor in kwestie. Voor Den Haag zijn de weetingroutes op de Haagse kaart uitgestippeld voor meerdere kantoren. Kijk daarom goed wat de afstand in naar jouw kantoor en tel die tijd erbij op wanneer je voor een route kiest die ergens anders start.
Kaart Den Haag
Er zijn verschillende versies van weetingroutekaarten van Den Haag. Een kaart voor elke organisatie in de buurt van Den Haag Centraal, een kaart speciaal voor de Tweede Kamer en een kaart voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordering. Deze laatste kaart is op 23 september tijdens de week van de vitaliteit gelanceerd. Hier vind je de digitale variant van de kaart die in drukwerk is aangeboden aan de medewerkers van deze ministeries.